Vincent Sheppard - Wicked

by Alain Gilles

vincent sheppard - wicked

Bij de Wicked-collectie van Vincent Sheppard draait het om het creëren van de traditionele rotanstoel op een moderne en opvallende manier.

Klassieke rotanstoelen hebben meestal een structuur gemaakt van dikkere rotanonderdelen en een bekleding gemaakt van veel dunnere geweven rotan, die beide altijd sterk met elkaar verweven zijn. Het idee achter de Wicked-collectie was om beide te behandelen als afzonderlijke elementen gemaakt van verschillende materialen om de structuur te onthullen en een samenspel tussen beide elementen te creëren. De externe metalen structuur wordt een gewaagd element wat een frisse en moderne uitstraling aan de stoel geeft, die met behulp van verschillende processen is gemaakt. Er ontstaat een samenspel tussen een meer mannelijke en bijna art-deco aluminium structuur, en een zachtere, rondere en meer vrouwelijke rotan zitting.

  • Verkrijgbaar in twee kleuren als lounge en dining
  • Ook zeer geschikt voor binnen
  • Comfortabele zitkussens

wicked collectie

Klik op onderstaande items voor een gedetailleerde weergave van de Wicked collectie van Vincent Sheppard: 

Designer

Alain Gilles

Design als een tweede leven. Na zijn studies Politieke Wetenschappen en Marketing Management ging Alain Gilles (geb. 1970 Brussel) aan de slag in de financiële wereld. Maar een mens moet zijn eigen leven leiden. Met de morele steun van zijn vrouw beslist hij opnieuw te gaan studeren, deze keer industrieel design in Frankrijk. In 2007 opende hij zijn eigen studio om zijn eigen dromen te kunnen waarmaken en om zijn persoonlijke aanpak op het vlak van productdesign, meubeldesign, art direction en binnenhuisarchitectuur te kunnen ontwikkelen. Hij werkt sindsdien samen met tal van internationale producenten:  Qui est Paul ?, Urbastyle, Galerie Gosserez, O’Sun, Buzzispace, Bonaldo et Casamania. Verschillende van zijn producten zijn bekroond met internationale prijzen, zoals de Henry Van De Velde Label, de Design for Asia Golden Award, de "Red Dot Best of the Best" voor de Welded tafel en de Good Design Award voor de Big Table.

Uitgeroepen tot "Designer van het jaar"  in 2012 door Interieur Kortrijk en Knack/Le Vif Weekend.

Jos de Groot - Terrasadvies

Uw terrasadviseur

Hoe creëert u op dat terras die heerlijke buitenleven-sfeer? Jos de Groot is dé adviseur die met u meedenkt. Puttend uit een uitgebreide collectie buitenmeubelen, ligbedden, parasols, zonwering en de nodige accessoires wordt het perfecte plaatje vormgegeven!

Unieke showtuin

In onze sfeervolle "barn" en showtuin, waarin diverse opstellingen worden gepresenteerd kunt u in alle rust uw wensen kenbaar maken en kunnen wij samen met u uw eigen "buiten" laten ontstaan.

Volg ons: