Genieten tot in finesse!

Meer lezen

Kris van Puyvelde en Frank Boschman zijn in 1992 begonnen met het importeren van teakhouten buitenmeubels uit Indonesië; ze ontdekten echter al snel dat de producten van slechte kwaliteit waren en alleen in koloniale stijl werden vervaardigd.
Onverschrokken besloten ze dat ze betere ontwerpen konden maken en de kwaliteit van het meubilair konden verbeteren. Binnen enkele dagen werd het bedrijf opgericht en kreeg het de naam Royal Botania, een verwijzing naar zowel de natuurlijke schoonheid van weelderige botanische tuinen als de bijpassende superieure “royal class” meubels die ze op het punt stonden te creëren. Aanvankelijk lag de focus van Royal Botania op het combineren van uitstekende kwaliteit en verfrissende ontwerpen gemaakt van teakhout. Al snel werd het bedrijf internationaal synoniem voor luxe kwaliteit en design. De reputatie en merknaam kregen wereldwijde erkenning. Dit succes leidde tot het ontwerpen van nieuwe buitenmeubelcollecties en tot de lancering van buitenverlichting en badkamermeubels. Het team breidde zich uit en introduceerde al snel lijnen gemaakt van nieuwe materialen zoals roestvrij staal, aluminium en synthetische vezels.

Voor liefhebbers van esthetische verfijning heeft het toegewijde team van Royal Botania een​​lijn van uitzonderlijke producten gecreëerd. De succesvolle combinatie van precisie en functionaliteit is gericht op het vervullen van elke wens van onze bevoorrechte klanten. Geen detail wordt over het hoofd gezien. Zoals Leonardo Da Vinci ooit zei: "details maken perfectie, maar perfectie is geen detail"

Als het op de materialen aankomt, is alleen het allerbeste goed genoeg. De producten van Royal Botania worden wereldwijd verkocht en moeten daarom even goed bestand zijn tegen warme zomers, koude winters en een hoge UV-blootstelling. 

Over the world

In de loop der jaren heeft Royal Botania een befaamde reputatie opgebouwd voor het creëren van de meest verfijnde, diverse keuze aan buitencollecties ter wereld.
25 jaar later heeft Royal Botania wereldwijd meer dan 800 werknemers in dienst, waarvan meer dan 50 op het hoofdkantoor in Antwerpen, België. Er is ook een 100.000 m3 groot magazijn dat alle producten opslaat voordat ze zorgvuldig naar vele tevreden klanten over de hele wereld worden verzonden.
Royal Botania heeft inmiddels al een befaamde reputatie opgebouwd voor het creëren van de meest verfijnde buitenmeubelen in de wereld. De individuele reeksen gebruiken een brede selectie van verschillende materialen en zijn ontworpen en vervaardigd om een ​​perfecte mix van precisie en functionaliteit te bieden. 

Bij Jos de Groot Terrasadvies hebben wij de nodige "know-how" in huis om met u een juiste kueze te maken uit de ruime collectie van Royal Botania.

benieuwd naar de collectie?

Jos de Groot - Terrasadvies

Uw terrasadviseur

Bij Jos de Groot Terrasadvies helpen wij u graag vakkundig verder om een passende keuze te maken uit deze exclusieve Royal Botania collecties! 

Unieke showtuin

In onze sfeervolle "barn" en showtuin waarin diverse opstellingen worden gepresenteerd kunt u in alle rust uw wensen kenbaar maken en kunnen wij samen met u uw eigen "buiten" laten ontstaan.

Volg ons: