Fermob - Luxembourg

by frédéric sofia

fermob - luxembourg

Het was in de jaren 1920 dat de Luxembourgse lage fauteuil voor het eerst verscheen langs de paden van het beroemde Parijse park waar het zijn naam aan ontleent, rechtstreeks uit de Parijse werkplaatsen waar de eerste versies werden gemaakt. Wie zou toen weten dat het decennia later zou worden gereproduceerd door een atelier gewijd aan traditionele ambachten bij Fermob. In de jaren negentig begon Fermob op verzoek van de Jardin du Luxembourg opnieuw met de productie van de fauteuil. Vandaag blijft de Luxemburgse lage fauteuil charmeren dankzij zijn talrijke kwaliteiten: zijn lichtheid maakt het gemakkelijk om hem van het ene uiteinde van de tuin naar het andere te verplaatsen; het slimme ontwerp omvat accessoires zoals een hoofdsteun en lage tafels om een ‚Äč‚Äčloungehoek te creëren; en zijn bruikbaarheid betekent dat het perfect stapelbaar is voor eenvoudige opslag.

  • Leverbaar in 24 kleuren
  • Powdercoated aluminium

luxembourg collectie

Klik op onderstaande items voor een gedetailleerde weergave van de Luxembourg collectie van Fermob: 

Designer

Frédéric Sofia

Tussen grafische vormgeving en functie, structureel realisme en formele esthetiek baant Frédéric Sofia instinctief zijn weg, van de wereld van objecten tot hedendaagse kunst.
Als autodidact volgde zijn formatie atypische en transversale paden. Hij functioneert zonder methodiek, zonder theorie, met een praktische intuïtie die geen uitleg behoeft. Hij grijpt in op het object op een manier die zowel klassiek als viraal is. De transformaties, de berichten, worden subtiel overgebracht. Sluwe verwijzingen krijgen vorm en verspreiden zich. Zonder grenzen, een hybride ziel, herkent hij de tekenen van verbondenheid, respecteert hij individuele groepen, desacraliseert hij symbolen zelfs terwijl hij ze herstelt.
Een herinnering aan de evolutie van dingen, een eerbetoon aan wat hij liefheeft, of het nu industrieel of ecologisch is, zijn ontwerp spreekt de taal van de collectieve verbeelding terwijl de ziel van het object wordt gevierd. 

Jos de Groot - Terrasadvies

Uw terrasadviseur

Hoe creëert u op dat terras die heerlijke buitenleven-sfeer? Jos de Groot is dé adviseur die met u meedenkt. Puttend uit een uitgebreide collectie buitenmeubelen, ligbedden, parasols, zonwering en de nodige accessoires wordt het perfecte plaatje vormgegeven!

Unieke showtuin

In onze sfeervolle "barn" en showtuin waarin diverse opstellingen worden gepresenteerd kunt u in alle rust uw wensen kenbaar maken en kunnen wij samen met u uw eigen "buiten" laten ontstaan.

Volg ons: