Royal Botania - Calypso

by kris van puyvelde

royal botania - Calypso

De Calypso lounge van Royal Botania bestaat uit teakhouten frames in drie maten: een vierkante van 72 cm x 72 cm, een dubbele, en een triple. Op elk van die elementen kunnen L- of U-vormige rugleuningen worden gemonteerd.

De rugleuningen zijn er ook in drie maten, én met de keuze voor de gestoffeerde of de geweven versie. Met een groot arsenaal aan stoffen, zijn de kleurencombinaties eindeloos. Met een extra set aan covers, kan u uw outdoorlounge aanpassen aan de kleuren van het seizoen, uw gevoel of zelfs uw kleding. 

Voor wie meer van de natuurlijke look & feel van geweven meubilair houdt, heeft Royal Botania een eigen KRISKROS-weving samengesteld. De combinatie van drie vezelkleuren, die perfect samengaan, zorgt voor een passe-partout op elk terras. 

Bij Jos de Groot Terrasadvies kunnen wij u ruimschoots adviseren over de mogelijkheden van de Calypso Lounge in uw tuin of buitenruimte!

  • Beschermhoezen verkrijgbaar
  • Uitgebreide UV-bestendige stoffencollectie

calypso collectie

Klik op onderstaande items voor een weergave een aantal voorbeelden van de Calypso collectie van Royal Botania: 

Designer

Kris van Puyvelde

Kris Van Puyvelde is een van de oprichters en huisontwerper van het outdoormerk Royal Botania. In 1992 besloten ex-klasgenoten Kris Van Puyvelde en Frank Boschman om teakhouten buitenmeubels uit Indonesië te importeren in Antwerpen. Beide ingenieurs vonden de beschikbare kwaliteit op de markt te laag en te traditioneel en besloten hun eigen lijn te beginnen. 
Elk ontwerp van Royal Botania is gebaseerd op 3 belangrijke elementen; esthetiek, ergonomie en engineering. Zij bepalen het DNA van elk concept. Het mengen van deze ingredièˆnten en het fine-tunen van hun evenwicht is het basisrecept. Het oog voor details en de verfijnde afwerking zijn de saus.
Met deze formule heeft het in-house designteam, onder leiding van oprichter Kris Van Puyvelde, internationale waardering geoost en meerdere designprijzen gewonnen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Daarnaast doen zij beroep op het talent van door hen zorgvuldig geselecteerde externe ontwerpers om hun horizon te verbreden. Al deze creativiteit heeft geleid tot een breed gamma charismatische producten, bekend als de Royal Botania-collectie. 

Jos de Groot - Terrasadvies

Uw terrasadviseur

Hoe creëert u op dat terras die heerlijke buitenleven-sfeer? Jos de Groot is dé adviseur die met u meedenkt. Puttend uit een uitgebreide collectie buitenmeubelen, ligbedden, parasols, zonwering en de nodige accessoires wordt het perfecte plaatje vormgegeven!

Unieke showtuin

In onze sfeervolle "barn" en showtuin, waarin diverse opstellingen worden gepresenteerd kunt u in alle rust uw wensen kenbaar maken en kunnen wij samen met u uw eigen "buiten" laten ontstaan.

Volg ons: