Gloster - Saranac

by mark gabbertas

gloster - saranac

Bij het ontwerpen van Saranac collectie van Gloster stelde Mark Gabbertas zich een ontwerp voor dat uitzonderlijk comfort combineerde met een duurzame esthetiek. Een ontwerpbenadering die eerder verleidde dan schreeuwde, waar men zich meteen op zijn gemak bij zou voelen, en die jarenlang zou kunnen blijven charmeren. De Saranac collectie bestaat uit eetstoelen, loungebanken en -stoelen en verschillende ligbedden. Jos de Groot Terrasadvies staat graag voor u klaar om met u de juiste keuzes te maken voor uw eigen "buiten".

  • Comfortabele zitkussens
  • Hoogwaardig teak

saranac collectie

Klik op onderstaande items voor een gedetailleerde weergave van enkele modules van de Saranac collectie van Gloster: 

Designer

Mark Gabbertas

geboren in 1962 in Yorkshire en studeerde af aan de Universiteit van Durham met een graad in politieke filosofie. Na een periode van 8 jaar bij het reclamebureau, Saatchi en Saatchi, verliet hij in 1990 de reclame om te trainen als meubelmaker. Aanvankelijk was dit als leerling bij Codrington Furniture en vervolgens bij Stemmer en Sharp bij Oblique-workshops in Hackney als junior maker. 
Hij begon na twee jaar training alleen en begaf zich op het platgetreden pad van de ontwerper-maker. Aanvankelijk waren commissies voor particuliere klanten, maar opdrachten van grotere commerciële organisaties namen in aantal toe en werden de focus van de workshop. 
Mark Gabbertas stond vooraan in de renaissance van het Britse design in de jaren negentig, vooral de opkomst van de zelfproductie-ontwerper. Een aantal verkooppunten droeg zijn werk, waaronder Purves en Purves en The Furniture Union.
 
In 2002 richtte hij Studio Gabbertas op in West-Londen en in 2006 begon de studio te werken met toonaangevende buitenmeubelmerken, waaronder Gloster. Uit deze samenwerking is de iconische Cloud-collectie uitgegroeid tot het definitieve programma voor buitenzitten - dat al meer dan tien jaar de norm is voor de categorie buitenzitkamers en erkend door een aantal belangrijke toekenningsprogramma's wereldwijd.
 
Een intrinsiek onderdeel van het ontwerpproces van Mark is de overtuiging dat het ontwerp van een object te allen tijde wordt bepaald door een waardering van commerciële realiteiten. Hij gelooft hartstochtelijk dat als een geweldig ontwerp niet verkoopt, het misschien niet zo'n geweldig ontwerp is. 

Jos de Groot - Terrasadvies

Uw terrasadviseur

Hoe creëert u op dat terras die heerlijke buitenleven-sfeer? Jos de Groot is dé adviseur die met u meedenkt. Puttend uit een uitgebreide collectie buitenmeubelen, ligbedden, parasols, zonwering en de nodige accessoires wordt het perfecte plaatje vormgegeven!

Unieke showtuin

In onze sfeervolle "barn" en showtuin, waarin diverse opstelling worden gepresenteerd, kunt u in alle rust uw wensen kenbaar maken en kunnen wij samen met u uw eigen "buiten" laten ontstaan.

Volg ons: