Royal Botania - Ostrea

by mathias de ferm

royal botania - ostrea

Nieuw bij Royal Botania is de Ostrea-collectie: OESTER

Ontwerper Matthias De Ferm genoot waarschijnlijk van een lekkere zeevruchtenschotel toen hij de lijnen van deze bijzonder originele stoel bedacht. Bovendien wist hij deze organische vormen te vertalen in een stoel met een uitzonderlijke ergonomie. Alleen een kunstenaar kan roestvrijstalen buizen rollen, buigen en lassen tot dit buitengewone meesterwerk. Gelukkig kan Royal Botania een beroep doen op de expertise van heel wat van deze ambachtslieden. Voor de Ostrea zijn twee opties voor de kussens beschikbaar: een ronder zitkussen of een vulling over de volledige oppervlakte die zowel de vorm als de ribben van een schelp imiteert. Zo weet je zeker dat jij en je gasten genieten van een comfortabele, ontspannen culinaire beleving. Mooie combinaties te maken met de uitgebreide eettafels uit de Royal Botania collectie zoals de U-nite, Exes, Conix etc.

  • Framekleuren in wit, zand, zwart of brons

ostrea collectie

een mooie combinatie van de nieuwe Ostrea stoel van Royal Botania met de Conix tafel

Designer

Mathias De Ferm

Mathias De Ferm studeerde productontwikkeling aan AP Antwerpen en meubeldesign aan Thomas More Mechelen. Omdat hij graag meer wilde leren over materialen en technieken, behaalde hij aanvullende diploma's in metaalbewerking en timmerwerk.
In 2010 ging hij aan de slag als zelfstandig ontwerper voor uiteenlopende opdrachtgevers: meubelcollecties, innovatieve barbecues, op maat gemaakte buitengebouwen, kook- en tafelgerei… Verschillende van deze projecten werden bekroond op toonaangevende ontwerpwedstrijden. Daarnaast ontwierp Mathias een aantal residentiële en commerciële interieurs.

VISIE

Zijn werk kenmerkt zich door een sterk geloof in de maatschappelijke relevantie van design. Een eettafel is bijvoorbeeld niet beperkt tot zijn praktische kwaliteiten. Het vormt het sociale middelpunt van een woning: een plek waar mensen samenkomen om te eten, drinken en met elkaar te praten. Dit idee leidde tot een serene maar warme esthetiek en het veelvuldig gebruik van duurzame materialen.
Door uitgebreide product- en meubelseries te creëren, ontwikkelde Mathias een holistische ontwerpbenadering. Elke collectie heeft een doordachte functie die resulteert in een unieke designpersoonlijkheid.

Jos de Groot - Terrasadvies

Uw terrasadviseur

Hoe creëert u op dat terras die heerlijke buitenleven-sfeer? Jos de Groot is dé adviseur die met u meedenkt. Puttend uit een uitgebreide collectie buitenmeubelen, ligbedden, parasols, zonwering en de nodige accessoires wordt het perfecte plaatje vormgegeven!

Unieke showtuin

In onze sfeervolle "barn" en showtuin waarin diverse opstellingen worden gepresenteerd kunt u in alle rust uw wensen kenbaar maken en kunnen wij samen met u uw eigen "buiten" laten ontstaan.

Volg ons: