Extremis -Captain's chair

by metrica

extremis - captain's chair

Een koninklijk gevoel, maar niet alleen voor koninklijk bloed

Deze kuipstoel van EXTREMIS is alles behalve doorsnee. Zodra je in de Captain’s chair zit, merk je hoe anders, ruim en comfortabel deze stoel is. De brede kuip biedt het ultieme zitcomfort voor elk lichaamstype.

In het optionele opbergnet onder de zitting kan je in de zomer een badhanddoek voor je gasten of in de winter je skibril opbergen, en zo kan je het hele jaar door genieten van deze stoel. De combinatie van een kuipvormige zitting en een waterafvoeropening zorgt altijd voor een schone zitting, zelfs wanneer de stoel buiten blijft staan. Het specifieke ontwerp van het kussen volgt precies de rondingen van de kuip, zodat het nooit wegwaait.

De Captain’s Chair werd ontworpen door Metrica (Bruno Fattorini en Robin Rizzini) op hetzelfde moment dat Extremis de Marina picnic ontwierpen. Deze stoel is een alternatief voor de Marina-bank. Ze wilden een comfortabele stoel voor alle vormen en maten en voor jong en oud. Het eindresultaat? Een kuipstoel met verschillende mogelijkheden voor de poten, geïnspireerd op de stoelen aan het roer van een jacht. De Captain's Chair biedt bovendien een ongeëvenaard zitcomfort.

Panigiri combo reference 4

captain's chair  collectie

Klik op onderstaande items voor een diverse items uit de collectie van Extremis: 

Designer

Metrica dettaglio(0)

Metrica - Bruno Fattorini - Robin Rizinni

Hedendaags design

De Italiaanse ontwerpstudio Metrica uit Milaan heeft een internationale reputatie opgebouwd voor de unieke benadering van hedendaags meubelontwerp. Haar diensten bestaan uit een combinatie van ontwerp, productontwikkeling en beheer van bedrijfsstrategie. Geïnspireerd door waarden als wereldwijde mentaliteit, lokale codes, industriële visie, handgemaakt ontwerp, getuigt het van de empathische ontwerpvaardigheden van Italiaans talent dat in staat is om ontwerpgevoeligheid, technische innovatie en productietechnieken samen te voegen, gecombineerd met de Angelsaksische aanleg om een rigoureus model van projectmanagement toe te passen. Goed uitgedrukt in de naam is de spanning tussen creatief proces en discipline, management en humanisme. Metrica, onder leiding van Lucio Quinzio Leonelli en Robin Rizzini, plaatst meubelontwerp in een nieuwe waardecontext, wat resulteert in een erkende wereldwijde visie op het maken en beheren van projecten. De Studio heeft klanten in Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden, Turkije, het VK, de VS.

 

Jos de Groot - Terrasadvies

Uw terrasadviseur

Hoe creëert u op dat terras die heerlijke buitenleven-sfeer? Jos de Groot is dé adviseur die met u meedenkt. Puttend uit een uitgebreide collectie buitenmeubelen, ligbedden, parasols, zonwering en de nodige accessoires wordt het perfecte plaatje vormgegeven!

Jos de Groot Terrasadvies Extremis Panigiri00011

Persoonlijk advies voor uw buitenruimte 

Welk gevoel wilt u creëren in uw buitenruimte? Sfeervol ontspannen, gezellig, of juist een tikje sportief? Wilt u gaan voor een Ibiza, Mediterraans of Caribische sfeer? Wij helpen u bij het realiseren van een unieke buitenruimte die past bij uw wensen en woning. U kunt vertrouwen op deskundig advies op maat van Jos de Groot Terrasadvies. Bezoek de sfeervolle barn en showtuin in Hoogblokland, doe inspiratie op door unieke opstellingen 
te bekijken en laat u deskundig adviseren.  

Volg ons: