Gloster - Dune

by sebastian herkner

gloster - DUNE

Net als het stuifzand van de woestijn, combineert de Dune-collectie zachte lijnen en repeterende patronen in een buitenzitconcept met een collectie gebreide stoffen ontworpen door Sebastian Herkner. Een Boheemse invloed bepaalt de stijl, met zachtheid en spontaniteit. Superieur comfort wordt bereikt met behulp van gestoffeerde zitkussens, gewatteerde dekens en zachte rugkussens geplaatst in en bovenop een aluminium frame met een teakhouten basis.
Het eerste idee voor de collectie was het scenario van een goede tijd met vrienden op het terras - genieten van een cocktail en een leuk gesprek in een relaxte omgeving. Zachtheid en spontaniteit zijn grote parameters van deze bijzondere collectie.
De ontwerper werkte direct samen met Glen Raven en Sunbrella om een ​​reeks nieuwe 3D-gebreide stoffen speciaal voor Dune te ontwikkelen die diepe dimensies en stretch integreren met een ingetogen esthetiek en ongelooflijke prestaties. De Wave-, Dot-, Ravel- en Tuck-stoffen zijn ontworpen met duurzame Sunbrella-garens in een zacht gebreide constructie die omarmen en ondersteunen voor een comfortabele en gezellige zitervaring. 
Nieuw voor 2020 zijn twee luxe Chaise-longue, een eetkamerstoel en twee maten eettafels met een massief teakhouten voet en een afgerond, grijs glazen tafelblad. 

  • Teak frame in combinatie met aluminium in white, meteor of brick
  • Comfortabele zitkussens in exclusieve stoffen

dune collectie

Klik op onderstaande items voor een gedetailleerde weergave van de Dune collectie van Gloster: 

Designer

Sebastian Herkner

geboren in 1981 in Bad Mergentheim, Duitsland. Hij studeerde productontwerp aan de HfG Offenbach am Main (Offenbach University of Art and Design), terwijl hij zich tijdens zijn studies al concentreerde op het ontwerpen van objecten en meubels die verschillende culturele contexten samenvoegen, waarbij nieuwe technologieën worden gecombineerd met traditioneel vakmanschap om de veelzijdige schoonheid van de materialen te benadrukken en vestig de aandacht op kleine details. Hoewel hij nog student was, liep Herkner stage bij Stella McCartney in Londen, wat hielp zijn gevoel voor materialen, kleuren, structuren en texturen aan te scherpen. “Mijn werk heeft een gevoeligheid en identiteit die de functie, het materiaal en de details benadrukt. Ik verplaats en interpreteer kenmerken uit verschillende contexten van samenleving en cultuur en implementeer ze in nieuwe vormen." 

Jos de Groot - Terrasadvies

Uw terrasadviseur

Hoe creëert u op dat terras die heerlijke buitenleven-sfeer? Jos de Groot is dé adviseur die met u meedenkt. Puttend uit een uitgebreide collectie buitenmeubelen, ligbedden, parasols, zonwering en de nodige accessoires wordt het perfecte plaatje vormgegeven!

Unieke showtuin

In onze sfeervolle "barn" en showtuin, waarin diverse collecties worden gepresenteerd, kunt u in alle rust uw wensen kenbaar maken en kunnen wij samen met u uw eigen "buiten" laten ontstaan.

Volg ons: